Persoonlijke gesprekken voor groei en creatieve verwerking.

Elke aanvraag voor coaching is gebaseerd op een persoonlijke verhaal. We zoeken dan ook naar jouw persoonlijke doelen waar je naar toe zou willen werken en we ontdekken manieren hoe je dat kunt realiseren. Hieronder een indruk van de dingen waar Atelier for Hope Coaching je bij kan helpen. De genoemde onderwerpen kunnen als losse delen worden doorlopen maar ook als één geheel.

Verwerken

Verwerken betekent dat je inzicht krijgt in wat je raakt en hoe je die gevoelens tot zijn recht laat komen voor jouzelf. Welke dingen zijn nog steeds van invloed op jouw dagelijks leven en hoe zou je daar veranderingen in kunnen aanbrengen als je dat wilt? Door persoonlijke gesprekken en creatieve opdrachten leer je op een goede manier aandacht te geven aan gebeurtenissen die je hebt meegemaakt. Je komt meer in contact met jezelf en leert vanuit rust en genade te leven. De mogelijkheid voor het maken van een creatieve uitwerking helpt om een iets een plek te geven, een herinnering vast te houden of juist dingen los te gaan laten.

Vinden van rust en richting

Coaching kan je helpen om met liefde te kijken naar wie jij zelf bent en welke mogelijkheden jij hebt. Het helpt je om antwoorden vinden op vragen als: Hoe komt het dat ik vastloop? Hoe zorg ik voor een gezonde balans? Waar liggen mijn grenzen en hoe bewaak ik die? Wat is voor mij van waarde en hoe zie ik dat terug in mijn leven? Door middel van de gesprekken en creatieve opdrachten krijg je inzicht in jouw situatie en leer je hoe je weer kunt groeien. Het creatief verwerken, of creatief ontdekken, kan je daarbij zien als creëren & leren (meer ontdekken over jezelf).

Groeien

Groeien betekent in veel gevallen het loslaten van iets ouds om over te gaan naar iets nieuws.  Soms komen we stil te staan en lijken we nauwelijks meer te groeien. Alles blijft dan bij het oude terwijl we dat lang niet altijd wensen. De persoonlijke gesprekken en creatieve coaching kunnen je helpen om te reflecteren op de huidige situatie met als doel om actieve stappen te nemen om te groeien. Je gaat blokkades of gewoontes die je belemmeren herkennen en leren hoe je dat ombuigt in een nieuwe richting.

Aspecten die bij groei aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld groeien in geloof, groeien in zelfvertrouwen, groeien in het voelen en ervaren van emoties,  groeien in het geven van woorden (of beelden) aan moeilijke dingen die in je leven spelen.

Ontspannen of gewoon een opbouwend gesprek

In mijn atelier is ook ruimte om gewoon je verhaal te delen en dat creatief te verwerken. Neem ook contact op als je behoefte hebt aan een opbouwend gesprek en een luisterend oor. De juiste vragen en deskundige tips kunnen helpen om weer ruimte te ervaren en daar op een creatieve manier een verwerking bij te maken.

Behalve persoonlijke gesprekken zijn er ook themagerichte groepsgesprekken voor groepen in klein verband en de mogelijkheid voor E-coaching

Coaching en creatief verwerken, persoonlijke gesprekken Atelier for Hope

‘Een goede coach laat je zien hoe je moet kijken, maar vertelt je niet wat je moet zien.