Waarom Coaching & Creatieve Verwerking


Coaching en creatief verwerken is een krachtige combinatie. Creativiteit helpt namelijk om anders te kijken naar jezelf of naar de situatie waarin je zit. Atelier for Hope Doetinchem gebruikt zowel bij de persoonlijke coaching als de online coaching of groepsgesprekken korte creatieve opdrachten. Deze opdrachten helpen je om aan de hand daarvan verder te praten en dieper door te denken. Hierdoor krijg je meer inzicht in gebeurtenissen die in jouw leven van zijn geweest en hoe die wellicht nog steeds een rol spelen in je dagelijks leven.

De werking van je hersenen en creativiteit

Kortgezegd zijn er gezegd twee delen in onze brein. Links vinden we het denken, de logica, het analyseren, het begrijpen en het aanbrengen van structuur. Rechts zitten onder andere onze creativiteit en onze gevoelens. Onze hersenen zijn voortdurend actief maar niet altijd worden beiden kanten even intensief ingezet. Hoe we ons brein gebruiken heeft ondermeer te maken met de cultuur en scholingssystemen waarin we opgroeien. In onze westerse cultuur geldt voor veel vrouwen dat ze voornamelijk geregeerd worden door hun denken en het linker deel van hun brein.

Bij creativiteit, creëren – iets maken wat er nog niet was – wordt het rechter deel van de hersenen actief. Dat helpt om je denken even naar een ander level te plaatsen en zo meer bij je gevoel te komen. Creativiteit helpt je om vanuit je hoofd weer meer naar je hart te komen. De vormen van creativiteit waar ik bij Atelier for Hope Coaching & Creatief gebruik van maak zijn bijvoorbeeld fotograferen, schrijven, wandelen, werken met klei, schilderen of tekenen, collages maken, of andere manieren van beeldend vormgeven.

Een betekenisvol kunstwerk als creatieve verwerking

Voor wie dat wil bied ik de mogelijkheid om gelijktijdig met de gespreksessies te werken aan een voor jou betekenisvol en heel persoonlijk kunstwerk. Het creatieve proces heeft dan de functie om je te helpen meer te leren over jezelf en vooral ook je te laten genieten van wat je maakt. Daarnaast kan een creatief werk ook helpen om moeilijke dingen een plek te geven. Vooral bij het verwerken van verlies is creatief verwerken ook een mooie manier om recht te doen aan je gevoelens en de herinnering een plek te geven.

Bij Atelier for Hope Coaching is er de mogelijkheid voor groepsgesprekken, persoonlijke gesprekken of online coaching om te groeien en creatief te verwerken.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een eerste kennismaking, of om aan te melden.

Atelier for Hope Creatieve Coaching Verwerken met kunst
Atelier for Hope Creatieve Verwerking Coaching met kunst emotiepopje
Atelier for Hope Creatief Verwerken Coaching en kunst

‘Creativiteit helpt je om de weg vinden van je hoofd naar je hart.’